Pozdravljeni,

Moj račun!
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Spoštovani, trenutno  ne ponujamo dostave naših izdelkov, možen je osebni prevzem.  Hvala za razumevanje.

Otroška visoka greda Eksenales

(1 mnenje stranke)

Otroška visoka greda Eksenales

147,62

(1 mnenje stranke)

Izdelane z otroškimi standardi: brez ostrih robov, višinsko prilagojene in posebno interaktivno okno!

Otroška visoka greda je sestavljena iz:

 • material: sibirski macesen
 • interaktivno okno, kjer lahko otroci opazujejo rast vrtnin in zelišč
 • osnovni mehanizem inox
 • inovativna zaščita čel lesa, da les ne strohni in ne razpoka
 • zaščitena s pocinkano mrežo in čepkasto pvc folijo
  • 147.62 €
  • (cena: 70 € )

1 mnenje za Otroška visoka greda Eksenales

 1. Vzgojiteljica Nina Bezenšek, Zasebni vrtec Viljem Julijan

  »To je moj najljubši dan«, je bil le eden izmed komentarjev otrok Zasebnega Vrtca Viljem Julijan, ko je na igrišče prispela prelepa visoka greda za otroke podjetja Eksena Les in je navdušila otroke!
  Oddelek v našem vrtcu je kombiniran in zajema otroke stare od 1 leta ter vse tja do 5 let, kar predstavlja največji izziv za izdelavo pohištva in opreme. Domiselnost te otroške grede je v tem, da je oblikovana tako, da so imeli vsi otroci takojšen dostop do svoje nove visoke grede, tudi najmlajši predšolski otroci, stari 1 leto. Izdelana je iz izredno prijetnega lesa, tako na pogled kot tudi na otip in nudi varno dejavnost otrok. Posebno presenečenje otroške visoke grede je prisrčno interaktivno okno, ki je izredno domiselno vgrajeno v gredo. Otroci lahko odpirajo okence in opazujejo plasti zemlje od vrha do tal ter vsak dan beležijo in spremljajo rast sadik, ki so jih zasadili. Naši otroci so prvič lahko spoznali, kako zelo dolge so korenine solate in kako se razpredejo po celotni površini zemlje. Področja dejavnosti, ki jih v našem vrtcu s pomočjo visoke grede podjetja Eksena Les izvajamo so vsa področja Kurikuluma za vrtce. Področje narave, matematike, družbe, jezika, gibanja ter nenazadnje tudi umetnosti.

  Image #1 from Vzgojiteljica Nina Bezenšek, Zasebni vrtec Viljem Julijan
Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Opis

navadna visoka greda

Najboljša kvaliteta za najnižjo ceno

Inovativna zaščita čel lesa, osnoven inox mehanizem in nosilna konstruckija iz sibirskega macesna, dajeta visoki gredi Eksenales Klasik do 10 let življenjske dobe.
Zato s ponosom trdimo, da visoka greda Eksenales Klasik ponuja najboljšo kvaliteto po najnižji ceni.

Inovativna zaščita čel lesa

inovativna zaščita čel lesa, da les ne razpoka
in ne strohni

Les je najbolj ranljiv na čelnih delih, saj tukaj voda najhitreje izpareva, zato les tam poka in se ukrivlja. Pri naši visoki gredi smo z našim konstrukcijskim detajlom ta čela zaščitili in preprečili pokanje in razpadanje lesa.

Untitled 1

Osnoven inox mehanizem

Osnovni inox vijaki in vijačenje poskrbi za večjo stabilnost visoke grede, kar ji daje daljšo življenjsko dobo.

podn bavadna

postavljena na posebno podlago za boljšo zaščito pred vremenskimi vplivi

Z inox okovjem pa tudi gredo dvignemo od tal, tako da nikjer ne pride do stika z zemljo. S tem preprečimo, da bi konstrukcijski les, ki tvori obod visoke grede prišel z stik z zemljo, ki bi povzročilo razkroj – trohnenje – gnitje – razpadanje konstrukcijskega lesa – na ta način dosežemo dolgo oz. neskončno življenjsko dobo.

pvc folija

zaščitena s posebno čepkasto pvc-folijo

Notranjost je zaščitena s čepkasto PVC-folijo, ki omogoča, da je les odmaknjen od zemlje. Z rednim mesečnim izpiranjem čepkaste folije bistveno podaljšamo življenjsko dobo naše.

pocinakna mreza

pocinkana mreža proti glodalcem in voluharjem

Vključena je tudi pocinkana mreža proti, ki varuje vaše sadike rastlin pred nezaželjenimi obiski voluharjem in glodalcem.

Vključena je tudi pocinkana mreža z oknom 5 mm x 5 mm, ki varuje vaše sadike rastlin pred nezaželenimi obiski voluharjev in glodalcev. Mrežo postavimo na dno naše visoke grede.
Naša mreža je kvalitetna, saj je izdelana na način varjenja spojev med dvema žicama, ki tvori okno mreže. Mreža je potem po izdelavi vroče cinkana, kar ji omogoča dolgo življenjsko dobo.

Standardne mreže proti glodalcem, ki so v večini uporabljene v sadjarstvu in jih uporabljajo tudi za preprečitev vdora glodalcev v visoko gredo, so pletene iz pocinkane žice. Pri pletenju se v določenih mestih cink odkruši iz žice in takšna mreža nima tako dolge življenjske dobe kot naša. Takšna mreža je primerna za zaščito sadik sadnih dreves pred vdorom glodalcev, ker je v času treh do petih let, ko na določenih mestih razpade, drevo že toliko zraslo in si ustvarilo močen koreninski sitem, da ga glodalec več ne more uničiti.

Pri visoki gredi pa je pomembno, da ima mreža dolgo življenjsko dobo, da lahko skozi celotno dobo uporabe visoke grede le to ščiti pred glodalci.

bio polnilo 1

Visoko gredo vam lahko montiramo in napolnimo
z biopolnilom

Visoko gredo Eksenales vam lahko poleg montaže napolnimo tudi s visokokvalitetni COMPO polnili za visoke grede.
Pri montaži vam nudimo tudi polnjenje z COMPO bilo polnilom – Kakovostni, neobdelani lesni sekanci iz lesa iglavcev (35-40% sekanci; 30%-33% vrtni kompost; 30%-33% humus). Gre za optimalno osnovno plast, ki poskrbi za zračno in stabilno dno. Več o polnilu tukaj …

led

nadgradnja
z led-osvetlitvijo

Po želji je lahko po robovih osvetljena z LED-trakom. S tem dosežemo svetlobno-barvni učinek podnevi, predvsem pa ponoči.

namakalni

nadgradnja
z namakalnim sistemom

Da bodo rastline na visoki gredi vedno sveže in zelene, brez da bi jih sami zalivali, vam nudimo namakalni sistem vrhunskega svetovnega proizvajalca v različici kapljičnega namakanja k vsaki rastlini posebej ali nizkotlačnega razprševanja vode. Nadzor nad delovanjem namakalnega sistema opravljamo preko pametnega panela, kjer lahko za vsako gredo posebej, glede na vrsto zasaditve in letni čas, določimo parametre zalivanja.

Dodatne informacije

Teža 81 kg
 • Kakšna je razlika med visoko gredo Plus in visoko gredo Premium ?

  Razlika je v kvaliteti lesa: Plus vsebuje gladek (večja možnost, da se lahko voda zadržuje na lesu) sibirski macesen (23mm debeline) kvalitete B/C.

  Premium vsebuje profiliran (boljše iztekanje odvečne vode) sibirski macesen (24mm debeline) najvišje kvalitete A/B.

  Plus vsebuje osnovno inox okovje in inox vijake, Premium pa vsebuje napredni inox mehanizen, ki zagotavlja maksimalno stabilnost in s tem podaljša življenjsko dobo visoke grede

 • Ali je potreben zaščitni premaz za visoke grede?

  Za izvedbo Plus in Premium: Naše visoke grede ne potrebujejo dodatnih zaščitnih premazov. Premaz za dodatno zaščito lesa ni potreben, saj je sibirski macesen s svojo gostoto zelo kvaliteten in sam razvije zaščito. Les malenkost spremeni barvo na sivo. Premaz je smisel kadar želite ohraniti določeno barvo oz. videz visoke grede.

  Za izvedbo Klasik: Predlagamo zaščitni premaz, ker je sestava iz smrekovine.

 • Ali vaše visoke grede vključujejo pocinkano mrežo proti glodalcem in čepkasto PVC folijo?

  Vse izvedbe naših visokih gred (Klasik, Plus, Premium) vključujejo kvalitetno pocinkano mrežo z 5 mm x 5 mm oknom, ki varuje vaše sadike rastlin pred nezaželenimi obiski voluharjev in glodalcev. Mrežo postavimo na dno visoke grede.

  Notranjost vseh naših visokih gred je zaščitena s čepkasto PVC-folijo, ki omogoča, da les ločimo od zemlje. Z rednim mesečnim izpiranjem čepkaste folije bistveno podaljšamo življenjsko dobo naše visoke grede.

 • Ali debelina lesa vpliva na življenjsko dobo visoke grede?

  Nekateri proizvajalci širijo napačne informacije, kjer trdijo, da je visoka greda boljša in ima daljšo obstojnost, če je izdelana iz debelejšega materiala - lesa 4 ali 5 cm. Temu zagotovo ni tako!

  Pri stabilnosti visoke grede debelina materiala ne prinese veliko.

  Pri sibirskem macesnu je zadovoljiva debelina lesa že 22mm, pri smrekovini pa 28mm. Večja debelina lesa ob glivičnem razkroju pomeni hitrejše trohnjenje in propad lesa (več hrane za glivice). Pomembna je zato sama nosilna konstrukcija.

Možen je osebni prevzem.

Omogočamo vam
varen spletni nakup
Po nakupu vas kontaktiramo
in se dogovorimo o
datumu montaže in dostave
Možen osebni prevzem

Go to Top