Pozdravljeni,

Moj račun!
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Spoštovani, trenutno  ne ponujamo dostave naših izdelkov, možen je osebni prevzem.  Hvala za razumevanje.

Pokrov za visoko gredo Premium – inox okvir

(3 mnenja strank)

Pokrov za visoko gredo Premium – inox okvir

301,75

(3 mnenja strank)

Z UPORABO EKSENALES POKROVA ZA VISOKO GREDO LAHKO PRIDELUJETE VRTNINE IN ZELIŠČA NA VAŠI VISOKI GREDI SKOZI CELO LETO, TUDI POZIMI!

 • Pokrov iz večslojne karbonatne plošče LEXAN z UV zaščito.
 • Uporaba pri nočnih temperaturah do -3 °C in dnevnih vsaj nad 5 °C. Tako lahko začnemo uporabljati visoko gredo s pokrovom zgodaj spomladi in si podaljšamo rastni čas za vzgojo rastlin.
 • Uporaba tudi v jesenskem času, ko je potrebno zelenjavo zavarovati pred mrazom in slano. Tako si lahko zagotovimo domačo oskrbo z zelenjavo pozno v jesen, tudi decembra.
 • Z rednim odpiranjem pokrova vsako jutro po 9. uri in zapiranjem vsak večer pred 20. uro se lahko izognemo škodljivcem, kot so polži.
 • Zaščita pred neurjem in točo.
  • 301.75 €
  • Pokrov za visoko gredo 200 x 100 teža

  • Pokrov za visoko gredo 235 x 95 teža

3 mnenja za Pokrov za visoko gredo Premium – inox okvir

 1. Maruša Delalut, Itrij d.o.o.

  Navdušena nad gredami!

  Image #1 from Maruša Delalut, Itrij d.o.o.
 2. Evelin (preverjena stranka)

  Pokrova sicer še nisem uspela “za prav” preizkusiti, ker je od maja na Obali preveč sonca, ampak sem prepričana, da bo od jeseni naprav odlična zaščita za mojo zimsko solato in radič. :-)

 3. Tanja

  Navdušena sem nad novo pridobljenim pokrovom. Nudi dobro zaščito v zimskem času in v moji gredi lahko pridelujem solato tudi pozimi, res super! :)

  Image #1 from Tanja
Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Opis

Specifikacije:

 • Osnovni okvir pokrova visoke grede je iz inox kotnega profila 20cm x 20cm x 3m.
 • Vsi vijaki so inox-a.
 • Uporabljeno je visoko elastično vodoodporno lepilo, ki je primerno za lepljenje karbonatnih plošč in inox kotnega profila
 • Sestavljeno je iz večslojnih karbonatnih plošč LEXAN debeline 4,5 mm z obojestransko UV zaščito z prevodnostnim faktorjem U  3,86 W/m2K
 • Certifikat kakovosti
 • Kakšna je razlika med visoko gredo Plus in visoko gredo Premium ?

  Razlika je v kvaliteti lesa: Plus vsebuje gladek (večja možnost, da se lahko voda zadržuje na lesu) sibirski macesen (23mm debeline) kvalitete B/C.

  Premium vsebuje profiliran (boljše iztekanje odvečne vode) sibirski macesen (24mm debeline) najvišje kvalitete A/B.

  Plus vsebuje osnovno inox okovje in inox vijake, Premium pa vsebuje napredni inox mehanizen, ki zagotavlja maksimalno stabilnost in s tem podaljša življenjsko dobo visoke grede

 • Ali je potreben zaščitni premaz za visoke grede?

  Za izvedbo Plus in Premium: Naše visoke grede ne potrebujejo dodatnih zaščitnih premazov. Premaz za dodatno zaščito lesa ni potreben, saj je sibirski macesen s svojo gostoto zelo kvaliteten in sam razvije zaščito. Les malenkost spremeni barvo na sivo. Premaz je smisel kadar želite ohraniti določeno barvo oz. videz visoke grede.

  Za izvedbo Klasik: Predlagamo zaščitni premaz, ker je sestava iz smrekovine.

 • Ali vaše visoke grede vključujejo pocinkano mrežo proti glodalcem in čepkasto PVC folijo?

  Vse izvedbe naših visokih gred (Klasik, Plus, Premium) vključujejo kvalitetno pocinkano mrežo z 5 mm x 5 mm oknom, ki varuje vaše sadike rastlin pred nezaželenimi obiski voluharjev in glodalcev. Mrežo postavimo na dno visoke grede.

  Notranjost vseh naših visokih gred je zaščitena s čepkasto PVC-folijo, ki omogoča, da les ločimo od zemlje. Z rednim mesečnim izpiranjem čepkaste folije bistveno podaljšamo življenjsko dobo naše visoke grede.

 • Ali debelina lesa vpliva na življenjsko dobo visoke grede?

  Nekateri proizvajalci širijo napačne informacije, kjer trdijo, da je visoka greda boljša in ima daljšo obstojnost, če je izdelana iz debelejšega materiala - lesa 4 ali 5 cm. Temu zagotovo ni tako!

  Pri stabilnosti visoke grede debelina materiala ne prinese veliko.

  Pri sibirskem macesnu je zadovoljiva debelina lesa že 22mm, pri smrekovini pa 28mm. Večja debelina lesa ob glivičnem razkroju pomeni hitrejše trohnjenje in propad lesa (več hrane za glivice). Pomembna je zato sama nosilna konstrukcija.

Možen je osebni prevzem.

Omogočamo vam
varen spletni nakup
Po nakupu vas kontaktiramo
in se dogovorimo o
datumu montaže in dostave
Možen osebni prevzem

Go to Top