Lesene terase

Eksenales nudi svetovanje, izdelavo in kvaliteno montažo lesenih teras.

Lesene terase so unikatna in trajna estetska rešitev za vaš dom, predvsem zaradi naravnega občutka, dolge življenjske dobe in enostavnega vzdrževanja.

Za vas ustvarjamo prijetno bivanje, nudimo strokovno svetovanje, montiramo in podamo priporočila za primerno vzdrževanje terase.

Glede na vaš finančni okvir projekta vam lahko svetujemo izbor lesa in vrsto podkonstrukcije ter končne montaže.

Naša ekipa z dolgoletnimi izkušnjami nudi strokovno montažo na vaši lokaciji.

lesena terasa

Nudimo vam izbiro več vrst lesa, glede na namen in uporabo.

zunanja terasa

Teraso montiramo glede na vaše želje.

Začnimo vaš projekt

Upoštevamo vse vaše želje in vam izdelamo unikatno leseno teraso na ključ:

Izberite odtenek WPC: *
Pripnite skico oz. načrt kako si želite oz. predstavljate vašo teraso.
Pripnite fotografijo trenutnega stanja ali načrta

Nekatere naše reference

Pogosta vprašanja

Leseno teraso redno čistite s čistilom za terase, morebitne madeže pijače ali hrane pa pobrišite takoj, saj lahko v nasprotnem primeru ostanejo vidni za vedno. Redno menjajte morebitne poškodovane deske, ukrivljene ali dvignjene pa zbrusite. Teraso poleg tega vsakih nekaj let prebarvajte in premažite z zaščitnim premazom, ki jo bo varoval pred zunanjimi vplivi. Z rednim vzdrževanjem boste ohranili njen prvoten lesk tudi po tem, ko bo les že začel kazati znake staranja.

Lokacija vaše terase bo vplivala na to, koliko sončne svetlobe boste zaužili na terasi. Južna lega bo prejela več sonca, medtem ko vam severna zagotovi več hladu. Če vaša terasa gleda na jug, vzhod ali zahod, jo dodatno zaščitite pred soncem, da ne bo prehitro obledela.

Življenjska doba lesene terase je okoli 10-20 let, z rednim vzdrževanjem pa boste njeno funkcionalnost podaljšali tudi za mnogo več let.

Pri izbiri lesa za teraso moramo upoštevati trpežnost, vzdržljivost in čvrstost lesa. Les mora biti namreč dovolj močan. Da lahko prenaša obremenitve, in dovolj odporen na vremensko pogoje. Glede na te lastnosti so najprimernejši tipi lesa, sibirski macesen, duglatzija in WPC. Med njimi izberite tistega, katerega videz se najbolj poda vašemu dvorišču.