Visoko gredo Eksenales vam lahko poleg montaže napolnimo tudi s visokokvalitetni COMPO polnili za visoke grede .

Več o biopolnilu COMPO

COMPO BIO zemlja za visoke grede je visokokakovosten rastni medij, ki ga sestavljajo samo naravne surovine. Formulacija je idealna za gojenje rastlin v visokih gredah in zagotavlja bogate in okusne pridelke. 100% naravnega izvora. Primerna za ekološko pridelavo.
Vsebuje samo izbrane, trajnostne in kakovostno nadzorovane surovine. Zeleni kompost in kompost iz lubja povečujeta biološko aktivnost in plodnost tal. Vključena lesna vlakna zagotavljajo stabilno in hkrati rahlo strukturo, medtem ko je vsebnost kokosovih vlaken namenjena odlični oskrbi z vodo.

zemlja za visoke grede 1

1. SLOJ
Osnovno polnjenje: priporočamo COMPO BIO lesne sekance, ki jih enakomerno razporedite in močno stisnite v spodnjo tretjino visoke grede. Tako preprečite posedanje in zagotovite stabilno zračno podlago.
• za stabilno in zračno podlago
• idealno tudi kot dekorativna podlaga

zemlja za visoke grede 2

2. SLOJ
Plast komposta: srednjo plast visoke grede napolnite s COMPO BIO vrtnim kompostom, ki naj zavzema tretjino volumna vaše grede. Vrtni kompost oskrbi gredo s koristnimi mikroorganizmi in organskimi hranili. Vrtni kompost rahlo premešajte z zgornjo plastjo (zemljo za visoke grede).

• kakovosten kompost iz zelenih delov rastlin, ki ne vsebuje šote
• bogat z naravnimi hranili

zemlja za visoke grede 3

3. SLOJ
Zemlja za visoke grede: vrhnjo plast oz. preostalo tretjino visoke grede napolnite s COMPO BIO zemljo za visoke in tople grede. Njena trajna in naravna sestava, ki ne vsebuje šote in je optimalna mešanica za toplo okolje v gredah, vašim rastlinam omogoča zdravo rast in bogat pridelek.
• brez šote, iz obnovljivih surovin
• Posebna sestava, ustvarjena posebej za zelenjavo in zelišča v visokih in toplih gredah

Ne pozabite na gnojenje!
Vrtnine so velik porabnik hranil, zato jih je potrebno redno gnojiti. S tem jim zagotovimo enakomerno,
zdravo rast in si zagotovimo visok pridelek. Priporočamo gnojenje z organskimi COMPO BIO dolgotrajnimi gnojili z ovčjo volno, ki rastline oskrbijo s potrebnimi hranili, zadržujejo vodo in preprečujejo zbitost zemlje.

Pravilno sajenje:
V visoki gredi lahko rastline posadite gosteje, kot na vrtu. Izberite kombinacijo, ki vam je najbolj
všeč, a pazite na pravilo „dobrih in slabih sosedov“ v gredici. Ideja: kumare lepo ozelenijo stranico grede, če jih zasadite ob rob.

zemlja za visoke grede2