Pozdravljeni,

Moj račun!
Mini Cart 0

Your cart is empty.

Spoštovani, trenutno  ne ponujamo dostave naših izdelkov, možen je osebni prevzem.  Hvala za razumevanje.

Premium organska zemlja za visoke grede z učinkom gnojila Empfinger – 50l

Premium organska zemlja za visoke grede z učinkom gnojila Empfinger – 50l

10,92

Premium organska zemlja za visoke grede Empfinger je povsem biološka in gnojena z rastlinskimi snovmi, zato je posebej primerna za vzgojo zelenjavnih kultur, ki imajo visoke potrebe po hranilih, na primer paradižnika, paprike, kolerabe, melon itd.

Ta posebna zemlja je enako primerna za uporabo na prostem, v rastlinskih posodah, rastlinjakih in (visokih) gredah. Rahla struktura in visoka stabilnost prsti preprečujeta nastajanje grudic. Prst koreninam ponuja zadostno trdnost in jih varuje pred stoječo vlago in gnitjem. Prav tako zagotavlja potrebno količino vlage in zraka za zdrav razvoj rastlin. Ustrezna vrednost pH zadošča za potrebe rastlin in tako omogoča optimalno izrabo hranil. Tako so rastline približno 2−3 tedne oskrbovane z vsemi potrebnimi glavnimi in mikrohranili. Nato vam priporočamo dodatno gnojenje z biološkim gnojilom.

Najnižja cena v zadnjih 30. dneh: 11,50 (-5%)

Opis

Uporaba:

Na prostem:

Odstranite plevel in zrahljajte tla. Na tla nasujte debelo plast EMPFINGER Premium organske zemlje za visoke grede. Mlade rastline posadite na razdalji od 30 do 50 cm, jih nežno potlačite in s prstjo oblikujte rob, ki preprečuje odtekanje vode. Na koncu dobro zalijte, vendar se izogibajte stoječi vodi.

 

V posodah za rastline:

EMPFINGER Premium organsko zemljo za visoke grede enakomerno vsujte v lonce, posode ali korita za rastline, zatem previdno vstavite zelenjadnice, posodo nežno dopolnite s prstjo in jo potlačite, na koncu pa zalijte. Med rastjo prst ohranjajte vlažno.

 

V rastlinjaku:

Na tla rastlinjaka nasujte EMPFINGER Premium organsko zemljo za visoke grede 5−10 cm globoko. Mlade rastline posadite na razdalji od 30 do 50 cm, jih nežno potlačite in s prstjo oblikujte rob, ki preprečuje odtekanje vode. Na koncu dobro zalijte, vendar se izogibajte stoječi vodi.

 

V visoki gredi:

Po dobrem zgoščevanju spodnjih dveh plasti lahko EMPFINGER Premium organsko zemljo za visoke grede napolnite do vrha. EMPFINGER Premium organska zemlja za visoke grede je sestavljena iz posebne mešanice in je dodatno gnojena z dragocenim biološkim gnojilom na rastlinski osnovi, ki tako ponuja idealne pogoje za rast ter za obilne pridelke v visoki gredi.

 

Po približno enem letu se plasti sesedejo za približno 5–10 cm. Izgubo lahko enostavno nadomestite z EMPFINGER Premium organsko zemljo za visoke grede. Po približno petih letih je treba celoten material grede odstraniti in gredo ponovno zgraditi.

 

Napotek:

Temperaturne razlike lahko povzročijo nastanek plesni. Praviloma so to saprofiti, ki so neškodljivi za rast rastlin. Ti izginejo sami od sebe, ko se zemlja posuši in prezrači.

Dodatne informacije

Teža 18 kg
Dimenzije 77 × 42 × 14 cm

Možen je osebni prevzem.

Morda vam bo prav tako všeč…

Omogočamo vam
varen spletni nakup
Po nakupu vas kontaktiramo
in se dogovorimo o
datumu montaže in dostave
Možen osebni prevzem

Go to Top