Da se boste lažje odločili za nakup ustrezne visoke grede za vas (Klasik, Plus, Premium), smo za vas pripravili vprašanja, ki se jih sprašujejo mnogi pred nakupom.

Kakšna je razlika med visoko gredo Plus in visoko gredo Premium ?

Razlika je v kvaliteti lesa: Plus vsebuje gladek (večja možnost, da se lahko voda zadržuje na lesu) sibirski macesen (23mm debeline) kvalitete B/C.

Premium vsebuje profiliran (boljše iztekanje odvečne vode) sibirski macesen (24mm debeline) najvišje kvalitete A/B.

Plus vsebuje osnovno inox okovje in inox vijake, Premium pa vsebuje napredni inox mehanizen, ki zagotavlja maksimalno stabilnost in s tem podaljša življenjsko dobo visoke grede

Ali je potreben zaščitni premaz za visoke grede?

Za izvedbo Plus in Premium: Naše visoke grede ne potrebujejo dodatnih zaščitnih premazov. Premaz za dodatno zaščito lesa ni potreben, saj je sibirski macesen s svojo gostoto zelo kvaliteten in sam razvije zaščito. Les malenkost spremeni barvo na sivo. Premaz je smisel kadar želite ohraniti določeno barvo oz. videz visoke grede.

Za izvedbo Klasik: Predlagamo zaščitni premaz, ker je sestava iz smrekovine.

Ali vaše visoke grede vključujejo pocinkano mrežo proti glodalcem in čepkasto PVC folijo?

Vse izvedbe naših visokih gred (Klasik, Plus, Premium) vključujejo kvalitetno pocinkano mrežo z 5 mm x 5 mm oknom, ki varuje vaše sadike rastlin pred nezaželenimi obiski voluharjev in glodalcev. Mrežo postavimo na dno visoke grede.

Notranjost vseh naših visokih gred je zaščitena s čepkasto PVC-folijo, ki omogoča, da les ločimo od zemlje. Z rednim mesečnim izpiranjem čepkaste folije bistveno podaljšamo življenjsko dobo naše visoke grede.

Ali debelina lesa vpliva na življenjsko dobo visoke grede?

Nekateri proizvajalci širijo napačne informacije, kjer trdijo, da je visoka greda boljša in ima daljšo obstojnost, če je izdelana iz debelejšega materiala – lesa 4 ali 5 cm. Temu zagotovo ni tako!

Pri stabilnosti visoke grede debelina materiala ne prinese veliko.

Pri sibirskem macesnu je zadovoljiva debelina lesa že 22mm, pri smrekovini pa 28mm. Večja debelina lesa ob glivičnem razkroju pomeni hitrejše trohnjenje in propad lesa (več hrane za glivice). Pomembna je zato sama nosilna konstrukcija.

Če imate še kakršnokoli vprašanje, nas lahko brez skrbi pokličete na 031 887 975 ali nam pišite na info@eksenales.si. Z veseljem vam bomo svetovali pri nakupu vaše nove visokokvalitetne visoke grede Eksenales.