1. V kolikor visoko  gredo  postavimo na gredo oz. zemljo,  potem jo  postavimo na šest točkovno postavljenih betonskih plošč velikosti 30x30x4cm. S tem preprečimo, da bi konstrukcijski les, ki tvori obod visoke grede prišel z stik z zemljo, ki bi povzročilo razkroj – trohnenje – gnitje – razpadanje  konstrukcijskega lesa visoke grede – na ta način dosežemo dolgo oz. neskončno življenjsko dobo.

Dno  visoke grede  proti stranici visoke grede v tem primeru zasujemo z drenažnim gramozom, ki prepreči, dotikanje konstrukcijskega lesa oboda visoke grede z zemljo. Hkrati pa je gramoz v vlogi filtra, ki prepreči izpiranje zemlje iz grede in nanašanje umazanije na našo pohodno pot ob gredi.

2
3 1

2. Postavitev visoke grede na travo

Če je visoka greda postavljena na travnato površino, potem predlagamo naslednjo rešitev:

Na travnato površino položimo tlakovce pod celotnim obsegom oboda grede in na ta način zaščitimo gredo pred mehansko obrabo konstrukcijskega lesa oboda pri košenju.

Na dnu visoke grede damo na mrežo prti vdorom glodalcev. Naša mreža je kvalitetna saj je izdelana na način varjenja spomjev med dvema žicama, ki tvori okno mreže. Mreža je potem po izdelavi vroče cinkana, kar omogoča dolgo življensko dobo.

qwe

Standardne mreže proti glodalcem, ki so v vičini namenjene v sadjastvu in jih uporabljajo tudi za preprečitev vdora glodalcev v visoko gredo so pletene iz pocinkane žice. Pri pletenju se v določenih mestih cink odkruši iz žice in takšna mreža nima tako dolge življensk dobe kot naša. Takšna mreža je primerna za zaščito sadik sadnih dreves pred vdorom glodalcev, ker v času 3-5 ko na določenih mestih razpade je drevo že toliko zraslo in si ustvarilo močen koreninski sitem ,ki ga glodalec več ne more uničiti.

Pri visoki gredi je pa pomembno, da mreža ima dolgo življensko dobo – neskončno, da lahko skozi celotno dobo uporabe visoke grede le to ščiti pred glodalce

3. Če visoko gredo postavimo na beton, asfalt…. Potem pa dno visoke grede napolnimo z drenažnim gramozom v višino 10-15 cm in na ta način dosežemo, da se odvečna voda iz visoke grede redno in tekoče odcedi in pri tem ne ne prinaša na asfalt, beton… umazanijo iz notranjosti visoke grede.